Τι είναι inverter και γιατί χρειάζεται στα ELwire φωτεινά καλώδια και EL-Tape φωτεινές ταινίες

Τα ELwire φωτεινά καλώδια χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα για να ενεργοποιηθεί ο φώσφορος  και να ξεκινήσουν να εκπέμπουν φως.
Οι μετατροπείς ρεύματος ή inverters,  μετατρέπουν το απαιτούμενο ρεύμα, που συνήθως είναι απο 3v (2 μπαταρίες ΑΑ) ή 12v σε τάση 100v  αλλά με χαμηλή ένταση 500 με 1000 mA.
Ανάλογα το μήκος του ELwire καλωδίου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστείτε και τον ανάλογο inverter (μετατροπέα), ώστε να ¨μετατρέψει¨ το ρεύμα στη τάση που χρειάζεται.
Δυνατός inverter θα λειτουργήσει άφοβα πολλά μέτρα απο ELwire καλώδια.

Παράδειγμα ο inverter 3v 2AA μπαταρίες θα ¨λάμψει¨ 3 μέτρα ELwire και παραπάνω αλλά όσο μεγαλώνουν τα μέτρα τόσο θα εξασθενεί η φωτεινότητα και θα αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος. Απο την άλλη, ένας inverter 12v  θα λάμψει 15 μέτρα ELwire φωτεινού καλωδίου δυνατότερα απο τον inverter 3v μπαταρίας, απλά γιατί είναι πιο  εύκολο για έναν inverter να μετατρέψει το ρεύμα απο τα 12v σε 100v  αντί των 3v (2 μπαταρίες ΑΑ) σε 100v.

Μην βάζετε σε λειτουργία τον inverter χωρίς EL-wire καλώδιο. Η απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος χωρίς να υπάρχει ELwire καλώδιο να το καταναλώσει, θα καταστρέψει τον inverter.
 
 
Διαχωρίστε τα EL-wire καλώδια με 1σε2 ή 1σε3  συνδέσμους (2 ή 3 ELwire καλώδια σε έναν inverter) που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, λειτουργώντας ως και 3 ELwire διαφορετικού χρώματος και διαμέτρου φωτεινά καλώδια
αρκεί το σύνολο των φωτεινών καλωδίων να είναι μέσα στα επιτρεπτά μέτρα σωστής λειτουργίας του inverter.
 
                                                                       Θήκη 8xΑΑ μπαταρίες για απόδοση 12V παντού.  Συνδέσμοι splitters για όλα τα ELwire φωτεινά καλώδια.