Τι είναι τα el-wire Φωτεινά Καλώδια

Το el-wire ή ‘electroluminescent wire’ είναι μια πηγή φωτός που βασίζετε στην ηλεκτροφωταύγεια τεχνολογία. Είναι η μόνη γραμμική πηγή φωτός στον κόσμο που διατίθεται με τη μορφή καλωδίου, σε πολλά χρώματα, πολλές διαμέτρους και από λίγα εκατοστά έως δεκάδες μέτρα.
Τα el-wire καλώδια αποτελούνται από 5 κύρια μέρη. Ο πυρήνας, ένα χάλκινο σύρμα όπως τα κοινά καλώδια, επικαλυμμένο με φώσφορο. Γύρω από το φώσφορο, ένα ή δύο συρματάκια χαλκού, εξαιρετικά λεπτά όμως, είναι τυλιγμένα γύρω του. Το σύρμα, ο πυρήνας δηλαδή, μαζί με το στρώμα φωσφόρου που το περιβάλλει και το πολύ λεπτά συρματάκια χαλκού που αγκαλιάζουν το φώσφορο καλύπτονται από μία διαφανή προστατευτική μεμβράνη η οποία καλύπτεται με τη σειρά της από μια δεύτερη μεμβράνη PVC που είτε είναι διαφανές είτε χρωματιστή αποδίδοντας το ανάλογο χρώμα.

 

                                                                                         Ανατομία Elwire καλωδίου

Υπάρχουν διαθέσιμοι 2 τύποι el-wire καλωδίων. Τα Polar Light 2 (ή PL2) και τα Polar Light 3 νέας γενιάς (ή PL3).  Τα Polar Light 3 είναι η εξέλιξη των Polar Light 2. Είναι πιο φωτεινά, παίρνουν σχήμα πιο εύκολα και είναι πιο ανθεκτικά από τα Polar Light 2. Θέλουν διπλάσια ενέργεια από τον inverter, έτσι ένας inverter που θα ανάψει 10 μέτρα Polar Light 2, ο ίδιος inverter θα ανάψει τα μισά μέτρα Polar Light 3, δηλαδή 5 μέτρα. 
Το ίδιο συμβαίνει όταν τα el-wire καλώδια έχουν διάμετρο 4,5 χιλιοστά και πάνω.

 


                                Ομπρέλα βροχής και EL-wire φωτεινά καλώδια. Βιολί ντυμένο με περίγραμμα ELwire καλωδίων.    Μοναδικής ομορφιάς διακοσμητικός φωτισμός σε κάθε αντικείμενο, με τα ELwire Φωτεινά Καλώδια.  Γραβάτα Elwire και οι άλλοι, απλά κοιτάζουν.

 

Τα el-wire φωτεινά καλώδια, χωρίς της χρωματιστές επικαλύψεις έχουν ένα απαλό γαλάζιο χρώμα.
Τα μοβ, ροζ, κόκκινα είναι τα πιο δύσκολα χρώματα ως προς τη φωτεινότητα ενώ τα λευκά, κίτρινα, γαλάζια και lime τα πιο λαμπερά.